Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 48 lat(a)
|
Wysłany: 12 Maj 2004 12:41 Temat postu: Pytania "REXus-a" o IRC i inne |
|
|
heja, z racji tego ze nie mam zbyt wiele czasu a na forum zapewne ktos sie znajdzie co odpowiedzi udzieli (ja tam z IRC nie korzystam) to dalem tu taki topic bo pytania przyszly mi na maila
| REXus napisał: |
W FAQ od Mirandy wyraźnie pisaliście, aby złaszać propozycje rozbudowy IM...
Ja C++ nie znam (wolę Delphi i Pascala), więc nie bardzo mogę tworzyć pluginy do Mirandy. Oto kilka rzeczy, które naprawdę przydałyby się:
- plugin do rózmów w LANie przez protokół LANChata
- plugin umożliwiający edycję menu (po zainstalowaniu około 40 robi się bałagan jak złoto)
- plugin do wstawienia opisu stanu na listę kontaktową (jak w Tlenie) |
No problem, skad masz takie mylne informacje?
Po pierwsze jak wejdziesz na strone domowa Mirandy a stamtad dostaniesz sie do CVS to znajdziesz tam SDK zarowno pod C jak i Delphi (brrr )
Dla przykladu jak bys odwiedzil strone pluginów Bankruta to bys wiedzial, ze wszystkie te super dodatki powstaja wlasnie w Delphi 2
Takze serdecznie zapraszam jesli posiadasz takie zdolnosci i checi oczywiscie do prac nad proponowanymi przez Ciebie rozwiazaniami
Jesli chodzi o LANchat to nie pamietam ale przeszukujac forum znajdziesz wiele odpowiedzi i chyba juz cos takiego jest
O opisach pod kontaktami nie bede sie wypowiadac
Tu masz pelne pole do popisu Wg mnie mozna by to rozwiazac pod warunkiem, ze M byla by w stanie reagowac na znaki CR LF w nazwie kontaktu do czego by dla estetyki musialo dojsc formatowanie czcionki, tym samym na liscie bylby widoczny kontakt (nazwa w np. bold) + CR+LF+ jego opis linie nizej w italic czcionka mniejsza.
Zostaje tylko kwestia preparacji zachowan M w takich sytuacjach gdy chcemy zmienic nazwe kontaktu ktory aktualnie ma opis, wtedy plug musialby wszystko na ten moment po znakach CR LF wyciac z nazwy. Jest jeszcze wiecej takich syt. gdzie musialo by sie to dziac np. podczas podgladu roster user info itd.
| REXus napisał: |
Mam kilka pytań:
- podłączam się do warszawskiego serwera IRCnet, podłączam do kanału
Puck, dostaje jakieś informacje i w tym momencie jest koniec
czatowania. Co jest? Widzę xywy ludzi, ale nie mogę z nimi rozmawiać.
- dlaczego lista kanałów z IRCa wchodzi na listę kontaktową, ale znika
po resecie? Wiem, że można to wyłączyć, ale mi zależy na tym żeby
kanały tam były.
- dlaczego nie mogę się połączyć do Tlenu? Poprzez Tlen idzie, mam
najnowszą wersję plugina, konfiguracja chyba O.K. i jakoś nigdy się
nie połączę.
Pozdrawiam,
REXus |
Tutaj koledzy z forum mysle ze udziela pozostalych odp.
Pozdr _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 20:33 Temat postu: Reklama |
|
|

TechnoVolt to najlepsze systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze na rynku technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
damjanek  Weteran

Dołączył: 12 Kwi 2003 Posty: 381 Skąd: Poznań Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 12 Maj 2004 13:02 Temat postu: |
|
|
hmm...co do tego pucka, to sprawdz czy w mode kanal ma +m, a ty masz voice'a..jesli jest moderated, to nie majac +v nie mozesz gadac
kanaly? on dodaje kanaly do ktorych jeste polaczony, a nie dodaje ich jako kontakty, wiec muszisz dodac do performa /join #nazwa_kanalu albo /joinm #nazwa_kanalu
tlen? jaki masz login server i hosta odpalony? u mnie login server to tlen.pl a host s1.tlen.pl port 433...
u mnie to chodzi bez problemu
:B is playing: Goo Goo Dolls - Black Balloon [Streaming] _________________ ...wiem którędy wiedzie mnie moja droga... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|