Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

neostrada & dyndns.org

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP

PostWysłany: 12 Wrz 2003 9:55    Temat postu: neostrada & dyndns.org Odpowiedz z cytatem

Ktos moze sie bawil w takie cudo?

Mam aktualnie SDI i mysle o przejsciu na neostrade. SDI sprawia sie dobrze oprocz tego ze jest troche wolna... A ze mam na niej serwery poczty, www i ftp to dobrze by bylo zeby nadal dzialaly...

Ktos pewnie powie "Dlaczego znow TPsa?", a to z takiego powodu ze nadal nie mam wyboru mimo, ze mieszkam prawie w centrum W-wy.

Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Adv Bot

PostWysłany: 12 Mar 2025 5:57    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ace Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 12 Wrz 2003 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mialem kiedys znajomego ktory mial dynamicznie przydzielane IP i korzystal z czegos podobnego... nie wiem czy to bylo dyndns.org, ale dzialalo na tej samej zasadzie. Z tego co pamietam to gosc nie narzekal. Ale co stoi na przeszkodzie zeby wyprobowac to na laczu, ktore masz? Chyba tez bedzie chodzic.
Axon
Gaduła
Gaduła

Status stażu

PostWysłany: 12 Wrz 2003 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie to kumpel ma serwerek www postawiony na neostradzie i ma tylko jeden problem. Tepsa potrafi czasem bardzo czesto mu zmieniac ip, nawet jesli w sumie serwerka nie odlacza od neta.
Ponoc w nocy potrafia zmienic ip nawet kilka razy, co bywa uciazliwe.
Ameranu
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 12 Wrz 2003 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo łatwe i przyjemne jest korzystanie z www.no-ip.org.
Dostaje się program, który wysyła twój ip do nich i przy każdej zmianie updatuje go, tak, że twoja domena, którą u nich rejestrujesz/przekierowywujesz/wykupujesz/etc jest zawsze aktualna.

Spox rzecz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 12 Wrz 2003 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swego czasu bailem sie opisanym przez Ameranua no-ip i w sumie nawet smeiszna rzecz Razz Podejzewam, ze dyndns dziala na tej samej zasadzie, wiec raczej powinno dzialac..

Co do Neo i problemem ze zmiana IP: Neo jest tak zrobiona, ze po kilku minutach nieuzywania lacza polaczenie zostaje przerwane. Natomiast przy nastepnym polaczeniu zostaje przydzielane nowe IP, to moze byc przyczyna zmiany IP w przypadku opisanym przez Axona. Ominiecie tego problemu jest bardzo proste: Ustawic crontaba, zeby wysylal pingi co pare minut Smile

Ponadto, jezeli sie chce miec pozadny serwer, to zawsze mozna sobie zalatwic stale IP Smile Wiem, ze to jest mozliwe.. Moj starszy zalatwil cos takiego..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: