Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
moon  VIP

|
Wysłany: 12 Wrz 2003 9:55 Temat postu: neostrada & dyndns.org |
|
|
Ktos moze sie bawil w takie cudo?
Mam aktualnie SDI i mysle o przejsciu na neostrade. SDI sprawia sie dobrze oprocz tego ze jest troche wolna... A ze mam na niej serwery poczty, www i ftp to dobrze by bylo zeby nadal dzialaly...
Ktos pewnie powie "Dlaczego znow TPsa?", a to z takiego powodu ze nadal nie mam wyboru mimo, ze mieszkam prawie w centrum W-wy. _________________ I feel like the Blind Man, in a Dark Room,
looking for the Black Cat - That is Not There
Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ace  Weteran

|
Wysłany: 12 Wrz 2003 13:32 Temat postu: |
|
|
Mialem kiedys znajomego ktory mial dynamicznie przydzielane IP i korzystal z czegos podobnego... nie wiem czy to bylo dyndns.org, ale dzialalo na tej samej zasadzie. Z tego co pamietam to gosc nie narzekal. Ale co stoi na przeszkodzie zeby wyprobowac to na laczu, ktore masz? Chyba tez bedzie chodzic. _________________ Gdy nadejdzie mrok, wyjdę na łowy pozbawiac życia swe ofiary. Sprawię, że pójdziesz za mną...
... to make an avi: konwersja DVD do AVI ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Axon Gaduła

|
Wysłany: 12 Wrz 2003 14:56 Temat postu: |
|
|
W sumie to kumpel ma serwerek www postawiony na neostradzie i ma tylko jeden problem. Tepsa potrafi czasem bardzo czesto mu zmieniac ip, nawet jesli w sumie serwerka nie odlacza od neta.
Ponoc w nocy potrafia zmienic ip nawet kilka razy, co bywa uciazliwe. _________________ Wszyscy myślą tylko o sobie, tylko ja myślę o mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ameranu Stukacz

|
Wysłany: 12 Wrz 2003 16:55 Temat postu: |
|
|
Bardzo łatwe i przyjemne jest korzystanie z www.no-ip.org.
Dostaje się program, który wysyła twój ip do nich i przy każdej zmianie updatuje go, tak, że twoja domena, którą u nich rejestrujesz/przekierowywujesz/wykupujesz/etc jest zawsze aktualna.
Spox rzecz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 12 Wrz 2003 17:04 Temat postu: |
|
|
Swego czasu bailem sie opisanym przez Ameranua no-ip i w sumie nawet smeiszna rzecz Podejzewam, ze dyndns dziala na tej samej zasadzie, wiec raczej powinno dzialac..
Co do Neo i problemem ze zmiana IP: Neo jest tak zrobiona, ze po kilku minutach nieuzywania lacza polaczenie zostaje przerwane. Natomiast przy nastepnym polaczeniu zostaje przydzielane nowe IP, to moze byc przyczyna zmiany IP w przypadku opisanym przez Axona. Ominiecie tego problemu jest bardzo proste: Ustawic crontaba, zeby wysylal pingi co pare minut
Ponadto, jezeli sie chce miec pozadny serwer, to zawsze mozna sobie zalatwic stale IP Wiem, ze to jest mozliwe.. Moj starszy zalatwil cos takiego.. _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|