Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
REXus  Weteran

Dołączył: 30 Gru 2004 Posty: 559 Skąd: Żelistrzewo Wiek: 37 lat(a)
|
Wysłany: 27 Lip 2006 15:00 Temat postu: |
|
|
W obłsudze - może (patrząc na stronę główną - na pewno). Ale gdyby posortować posty na forum według płci - chyba dalej panowie mają znaczną większość. _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 44 lat(a)
|
Wysłany: 27 Lip 2006 17:22 Temat postu: |
|
|
Nawet nie zauważyłam, że już minęło pół roku;> przepracować to się nie da
@REXus: panowie mają więcej problemów z mirandą niż panie to pewnie dlatego  _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
REXus  Weteran

|
Wysłany: 27 Lip 2006 18:35 Temat postu: |
|
|
@vilemo: więcej użytkowników = więcej problemów. Kobiety rzadziej bawią się w takie nowinki techniczne, jak Miranda. Wolą proste komunikatory, bo tymi prostymi też można pogadać. Oczywiście to jest spore uogólnienie.
Na dowód swojej tezy mogę powiedzieć, że w mojej klasie (o profilu informatycznym) jest tylko 8 dziewczyn (a 33 osoby). _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
 |
krakowianka  Gaduła

|
Wysłany: 27 Lip 2006 18:42 Temat postu: |
|
|
REXus napisał: |
@vilemo: więcej użytkowników = więcej problemów. Kobiety rzadziej bawią się w takie nowinki techniczne, jak Miranda.... . |
Nawet nie wiesz jak się mylisz...niejednego "kolege" wciągnełam w używanie Mirandy :)Facet lubi mieć podane na talerzu a przy mirci trzeba pokombinować
Dobrze ze nie napisałeś więcej kobiet uzytkowniczek=więcej problemów  _________________ Jeśli wiara czyni cuda...musisz wierzyć, że się uda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
vilemo  Moderator

Dołączył: 13 Sty 2004 Posty: 822 Skąd: Kraków Wiek: 44 lat(a)
|
Wysłany: 27 Lip 2006 19:39 Temat postu: |
|
|
@REXus: Powiem tak sporo osób - bez znaczenia na płeć i wiek(aczkolwiek młodsi mają wiekszą tendencję - bez urazy) - woli proste i nieskomplikowane rzeczy w tym przypadku: komunikatory. Zgadzam się jest to duże uogólnienie i nie można o tym zapomninać. Hmm to żaden dowód, u mnie było podobnie Nie każda dziewczyna interesuje się techniką itp.
@krakowianka: zgadza się, ale to też ogólnie
wniosek: ZA DUŻO UOGÓLNIEŃ  _________________ ... nie na darmo żyje człowiek, jeżeli na całym świecie znajdzie się choć jedna osoba, która go w pełni rozumie ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
REXus  Weteran

|
Wysłany: 27 Lip 2006 21:48 Temat postu: |
|
|
Z tą płcią i wiekiem to tak nie jest do końca. Znam różnych ludzi w różnym wieku, o różnej płci i przekonaniach używajacych M, a nawet jeszcze bardziej skomplikowanego komunikatora (a takowy jest chyba jeden - może ktoś wie o czym mówię). Wszystkich tych ludzi łączy zamiłowanie do różnych zabawek elektronicznych. Jak widzę, że ktoś bez problemu obsługuje komputer, to proponuję mu Mirandę - i propozycja zostaje przyjęta. Osoby, które chcą aż pogadać instalują coś prostszego nawet wtedy, gdy wstępnie skonfiguruję im Mirandę. A przy okazji instalacji dostępu do Internetu przeważnie ludzie pytają się o komunikator (paradoksalnie przeważnie o taki tandetny), więc mam trochę doświadczenia.
Tak więc: co do płci i wieku przyjmę wszystko. Ale nie powiecie mi, że ludzie, którzy do komputera podchodzą jak do bomby (albo zadają pytania w stylu jak to coś się włącza) będą używać Mirandy - ten komunikator przytłoczy ich opcjami. Taka sama zależność zachodzi w użytkowaniu Linuxa, Opery itp. _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
 |
r4  Kataryna

Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 153 Skąd: qń z wś uć ma uq i qż :) Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 27 Lip 2006 22:24 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Facet lubi mieć podane na talerzu |
Ja nie lubię mieć podane na talerzu. Moje podejście wywodzi się jeszcze z DOSu, gdzie "jak sobie skonfigurujesz, tak się wyśpisz" Uważam Mirandę za najlepszy komunikator właśnie przez to, że mogę sobie dowolnie podłubać Tak czy owak, dobrze, że są wśród nas kobiety; dzięki nim to środowisko normalnieje. Wnioskuję z autopsji: byłem ostatnio na szkoleniu z systemu Novell i powiem Wam krótko - piętnastu informatyków płci męskiej w jednym pomieszczeniu przez dziesięć godzin (i tak przez dwa dni ) nie jest tym, co tygrysy lubią najbardziej  _________________ some men see things as they are and say "why?" i dream of things that never were and say "why not?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
REXus  Weteran

|
Wysłany: 27 Lip 2006 23:21 Temat postu: |
|
|
O rany, już to sobie wyobrażam...
To był chyba rekord? _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
 |
r4  Kataryna

|
Wysłany: 28 Lip 2006 1:25 Temat postu: |
|
|
Rekord? Pewnie nie... Są przecież o wiele większe kursy i seminaria Ale śmiesznie jest popatrzeć na dorosłych facetów, z których każdy albo stara się pokazać innym, czego to on nie potrafi i czego już z tymi komputerami nie robił, albo zachowuje się tak, jakby jeszcze mieszkał z mamą BTW, byłem tam najmłodszy, więc żarciki w stylu "młodzież może nie pamiętać" były na porządku dziennym Straszne!
Dlatego stąd hasło bezwarunkowo: dziewczyny, do dzieła!  _________________ some men see things as they are and say "why?" i dream of things that never were and say "why not?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wiorka  Moderator

|
Wysłany: 28 Lip 2006 1:26 Temat postu: |
|
|
Ech, panowie, przesadzacie Z tego co zauważylam to na kierunkach informatycznych jakas 1/3 - 1/4 to kobiety. A co na wydziałach takich jak elektronika czy mechaniczny? Tam jak są dwie na całym roku to już dobrze ;>
r4 napisał: |
Ale śmiesznie jest popatrzeć na dorosłych facetów, z których każdy albo stara się pokazać innym, czego to on nie potrafi i czego już z tymi komputerami nie robił. |
W tym to chyba kobiety nie pomogą Wyobraz sobie, jakby się popisywali gdyby dodatkowo patrzyły na to dziewczyny Chociaż z czasem to powinno minąć, facetom z mojej grupy na pierwszym roku minęlo już po pierwszym semestrze, a trzeba jeszcze wziąć pod uwagę wiek..
Ale miło że jestesmy doceniane, słusznie czy nie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
r4  Kataryna

|
Wysłany: 28 Lip 2006 9:34 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
(...) facetom z mojej grupy na pierwszym roku minęlo już po pierwszym semestrze (...) |
Maczałaś w tym palce? Czy sami się zresocjalizowali? Hahaha... Tak a propos Twojej znajomości wspomnianych kierunków - studiujesz na PŁ? Pytam z ciekawości  _________________ some men see things as they are and say "why?" i dream of things that never were and say "why not?" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kroku  Weteran

|
Wysłany: 28 Lip 2006 15:43 Temat postu: |
|
|
REXus napisał: |
O rany, już to sobie wyobrażam...
To był chyba rekord? |
u mnie po III roku elektroniki jest jakieś 100 osób, w tym 6 dziewczyn....
na automatyce koleżanka jest chyba sama na roku
ale np na polonistyce na uś podobno jest dokładnie na odwrót |
|
Powrót do góry |
|
 |
REXus  Weteran

|
Wysłany: 28 Lip 2006 16:03 Temat postu: |
|
|
To akurat norma - na przedmiotach technicznych sami faceci (z kilkoma wyjątkami), na medycznych i humanistycznych przeważnie same dziewczyny.
Mój kumpel powiedział kiedyś mądre zdanie (teraz studiuje na Akademii Morskiej, nie pamiętam co, ale też ma w grupie 2 dziewczyny - jakiś kierunek techniczny bynajmniej) - "Mogłem iść na jakąś administrację albo co - może bym się więcej nie nauczył, ale przynajmniej byłoby miło" . _________________ Amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści - Titanica... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kroku  Weteran

|
Wysłany: 28 Lip 2006 18:52 Temat postu: |
|
|
mhm... to samo sobie myśle jak sobie przypomne, że poza polibudą zdałem na akademie ekonomiczną |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wiorka  Moderator

|
Wysłany: 28 Lip 2006 19:21 Temat postu: |
|
|
r4 napisał: |
studiujesz na PŁ? Pytam z ciekawości  |
Nie, na UŁ, na PŁ mam/miałam za to sporo znajomych  |