Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hiisi  Kataryna

Dołączył: 09 Sty 2004 Posty: 115 Skąd: Kraków Wiek: 45 lat(a)
|
Wysłany: 12 Sty 2004 17:04 Temat postu: Gadu-gadu płatne... |
|
|
Cytat: |
Przepraszamy za klopoty z dostepem do serwerow GG w dniach 10-21 stycznia 2004, ktore moga nastapic ze wzgledu na prace przy wprowadzeniu nowego systemu taryfikacji. Od poniedzialku (12.01) serwery GG beda juz calkowicie stabilne. Od poniedzialku uruchomienie dostepu na kolejne 30 dni nastapi 15 sekund po wyslaniu SMSa o tresci:"twoj_numer_GG" na numer 7955 za 9,88 + VAT
Producent GG zamierza wprowadzić opłaty za korzystanie z programu Firma
SMS Express uznała, że aby uporać się z ciągłymi kłopotami z łączeniem
się z serwerem musi zainwestować w nowe łącza i serwery. Dodatkowo
producent GG uznał, że większość użytkowników zaprzestaje korzystania z
GG na korzyść innych komunikatorów. W tej chwili są przeprowadzane
badania i wykonywane są statystyki ilości przesłanych wiadomości przez
Twoje GG. Jeżeli wyślesz tą wiadomość do minimum 10 osób (im więcej tym
lepiej) Dostaniesz darmowe GG
TO NIE JEST ŻART (nie ma odsylania) |
Ma Ktos glowe na karku i chce pewno zarobic.
GG jakie jest kazdy widzi, ale nie bedzie platne...
Nie rozsylajcie tego lancuszka dalej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 47 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
TeEq  VIP

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bags_Bunny  VIP

|
Wysłany: 12 Sty 2004 18:43 Temat postu: |
|
|
gg na pewno nie bedzie platne co nie zmienia faktu ze nalezy sie go pozbywac i rozsylac ta wiadomosc zeby ludzie zmieniali komunikator  _________________ php ma w zasadzie tylko jedna zalete - dziala | fatal error: ms windows system found |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 12 Sty 2004 18:55 Temat postu: |
|
|
Wiedzialem, ze autorzy GG na pewno znajda sposob jak sie pozbyc tego komunikatora Ale mimo wszystko lepiej by bylo, aby ludzie wczesniej sami zrozumieli, ze zmiana na inny wyjdzie im tylko na zdrowie  _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
przMO  Gaduła

|
Wysłany: 12 Sty 2004 19:43 Temat postu: |
|
|
Oto co otrzymala w odpowiedzi moja, zbulwersowana ta wiadomoscia , kolezanka - niestety nie udalo mi sie jej jeszcze przekonac do uzywania Mirandy choc robie co w mojej mocy
Dnia 11-01-2004 o godz. 14:18 Monika B. napisał(a):
Hej!
Oto co dostałam w odpowiedzi na temat tego komunikatu gg:
Dnia 11-01-2004 o godz. 14:05 Pomoc techniczna napisał(a):
Witam. Chciałbym poinformować, że rozsiewane przez nasz program plotki, jakoby problemy techniczne w dniu 10 stycznia były spowodowane przystosowaniem serwerów do taryfikacji opłat są NIEPRAWDZIWE. Nigdy nie zamierzaliśmy i nie zamierzamy wprowadzić opłat za korzystanie z programu Gadu-Gadu. Prosimy zatem nie rozsyłać dalej tych całkowicie bezsensownych łańcuszków na ten temat. Zalecamy również nie rozsyłanie ŻADNYCH łańcuszków, gdyż w 99% wszystkie zgromadzone tam informacje są nieprawdziwe, a zwrot zachęcający do przesyłania dalej tylko dodatkowo obciąża nasze serwery. Proszę też wziąć pod uwagę, że absolutnie nigdy nie informowaliśmy i nie będziemy informować naszych użytkowników poprzez łańcuszki.
Jedynymi wiążącymi komunikatami są te wyświetlane na naszej stronie internetowej lub w postaci wiadomości systemowej.
Pozdrawiam, Karol Jarus, Customer Relations Manager
mailto:tech@gadu-gadu.pl
|
_________________ Nasze cnoty są bękartami naszych grzechów... |
|
Powrót do góry |
|
 |
hiisi  Kataryna

|
Wysłany: 12 Sty 2004 19:50 Temat postu: |
|
|
Bags_Bunny napisał: |
gg na pewno nie bedzie platne co nie zmienia faktu ze nalezy sie go pozbywac i rozsylac ta wiadomosc zeby ludzie zmieniali komunikator  |
GG nie bedzie platne, bo za reklamy wystarczajaco duzo biora
(kilkanascie tysiecy za reklame wyskakujaca po wlaczeniu albo za to cos w oknie rozmowy)
http://www.adnet.pl/opis.pl?searchString=*/*/*/ga&id=20
Moim zdaniem masowa zamiana na inny komunikator jest po prostu niemozliwa.
Wszyscy uzywaja gg , bo ... wszyscy uzywaja gg.
Samonapedzajacy sie mechanizm.
A czy zmiana "komunikatora" gg na komunikator M bylaby dobra?
Nie sadze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 12 Sty 2004 22:33 Temat postu: |
|
|
hiisi napisał: |
[...]A czy zmiana "komunikatora" gg na komunikator M bylaby dobra?
Nie sadze. |
A ja sadze, ze szkoda juz wylewac slow na to, by kogos przekonywac do takiej operacji. Ten temat byl juz drazony tysiace razy, ze skutkiem takim, ze co bardziej inteligentni przeszli na inny komunikator z oczywistych powodow. Pozostali przy nim ci, ktorzy ponad wszystko cenia animowane gify, mozliwosc przesylania obrazkow do okna rozmowy i najlepsza rzecz - wyswietlanie statusow pod kontaktem Buhaaahaaa I niech ktos powie, ze GG to zly komunikator Przeciez ma te wszystkie bajery i... wlasciwie tylko to. Ale bylbym nie obiektywny, gdybym nie wspomnial o podstawowej rzeczy - GG ma najwieksza w tej chwili liczbe klientow, co prawda tylko dlatego, ze pojawil sie jako pierwszy, no ale jednak tak jest. To stara zasada, ktora sprawdza sie w kazdej dziedzinie prawie zawsze, co absolutnie nie swiadczy o tym, ze jest on najlepszym komunikatorem. Nie mam tu wcale zamiaru nikogo przekonywac do jego zmiany na Mirande, poniewaz prowadzi to tylko (w duzym uproszczeniu) do tepych zapytan, jak osiagnac cos, co bylo w GG, a teraz tego nie ma... Niestety, jak juz wczesniej napisalem, spoleczenstwo glupieje w zastraszajacym tempie, wszystko chca miec podane na tacy, aby tylko nie wysilac ostatnich kilku szarych komorek. GG wlasnie wyglada mi na komunikator dla tych ludzi, wiec niech przy nim pozostana. Ja w kazdym razie czuje sie dumny, ze moge sie podlaczyc do tej tepej sieci, a oni maja za to opis stanu pod kontaktem i zero otwarcia na swiat... Niech tak zostanie, skoro im sie to podoba, nic na sile...
Pozdrawiam. _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
hiisi  Kataryna

|
Wysłany: 13 Sty 2004 0:51 Temat postu: |
|
|
Test napisał: |
A ja sadze, ze szkoda juz wylewac slow na to, by kogos przekonywac do takiej operacji. |
Sam wiesz ze do tego sa wszyscy przekonywani,
wszyscy Ci ktorzy spotkaja sie z opinia ze M jest lepsza.
Wystarczy sprawdzic...
Wystarczy polechtac ego...
Czyz nie wielokrotnie przewija sie watek, ze M jest raczej dla zaawansowanych uzytkownikow?
Czyz wielu nie aspiruje do tego?
Pozostaje tylko doprecyzowac "zaawansowanie"...
Czasem wlaczenie komputera to juz cos... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 13 Sty 2004 1:04 Temat postu: |
|
|
No sa przekonywani, poniewaz to, ze Miranda jest duzo lepszym rozwiazaniem niz GG jest wiadome od samego poczatku. Inna sprawa, ze dla kogos, kto nie potrafi/nie chce sobie z czyms bardziej zaawansowanym poradzic, takie GG wydaje sie byc rozwiazaniem dla niego lepszym. Jak juz wspomnialem, nie chcialbym wcale, by na sile ktos przesiadal sie na Mirande i potem marudzil, ze nie ma tego, czy tamtego, a w GG mial. Sprawe nalezy postawic jasno, poniewaz jak wiemy juz z niejednego przykladu, wciskanie komus czegos na sile, z reguly wywoluje odwrotny skutek (patrz Jabber ). Tak wiec jestem za tym, by pokazac ludziom co potrafi Miranda w porownaniu z GG, a nie prowokowac ich do zmiany ich ulubionego cacka . Kazdy sam powinien docenic mozliwosci drzemiace w Mirandzie i jej pluginach, ktorych prawdopodobnie nigdy nie zaznamy uzywajac GG. No ale juz bedzie tego, bo zrobilo sie zupelnie nie na temat... _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
hiisi  Kataryna

|
Wysłany: 13 Sty 2004 8:45 Temat postu: |
|
|
Test napisał: |
Kazdy sam powinien docenic mozliwosci drzemiace w Mirandzie i jej pluginach, ktorych prawdopodobnie nigdy nie zaznamy uzywajac GG. No ale juz bedzie tego, bo zrobilo sie zupelnie nie na temat... |
Calkiem niedawno rozmawialem o mozliwosciach M,
nie zachwalajac tylko informujac ze plugin(a plugin to sila dobrego) jest jak puzzle w ukladance zwanej Miranda, tylko ze M jest ciagle zmieniajacym sie obrazem,
na co uzyskalem odpowiedz
ja nie będę zmieniać nic, bo buśki się nie ruszają |
(sic!) Jesli ruszajaca sie gęba ma swiadczyc o korzysci ze zmiany, to ja dziekuje.
Powiedzialem ze pewno ma racje, no i log-out. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 13 Sty 2004 14:50 Temat postu: |
|
|
hiisi napisał: |
[...]Jesli ruszajaca sie gęba ma swiadczyc o korzysci ze zmiany, to ja dziekuje.
Powiedzialem ze pewno ma racje, no i log-out. |
Ot i cala prawda o userach GG Przyklad ten ukazuje czego tak naprawde potrzeba do szczescia uzytkownikowi GG i chocbysmy nie wiem co robili, to w Mirce buzki sie nie ruszaja (przynajmniej narazie). _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 47 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 14 Sty 2004 14:42 Temat postu: |
|
|
Buuhaaahaaa Tym tekstem gosc mnie rozbil totalnie
czepiasz się, bo się nie znasz. tlen pada cały czas i jest beznadziejny. dodawanie rozmów wideo nic nie da dopóki nie będzie porządnego zbioru emotikonek dobre komunikatory maja ich co najmniej 500 i się bardzo przydają, a tlen ma mało i do tego ochydne. te z gadygady sa o wiele lepsze i maja ładniejsze kolory.
[...]
a jak zamierzasz pogadac, naewt jezeli serwer nie padł bez emotikonek? |
Zwlaszcza to ostatnie - powinni mu placic za to, co pisze  _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
kfiadeg  VIP

|
Wysłany: 14 Sty 2004 15:11 Temat postu: |
|
|
o rany :DDD prawie sie posikałem jak czytałem to:
z reguły na ludzi nie wrzucam
...ale SPIERDALAJ. Wsadź sobie w dupe to swoje pedalskie Gadu-Gadu, te wszystkie jego serwery jadące na Win 3.11 i kopniętych w głowę adminów. Po kiego chuja ci Tlen wyglądający jak GG?! (downgrade?) To jest jeszcze większy debilizm niż ze strony palantów, którzy tu wchodzą i starają się nas nagłonić do GównianegoGówna argumentami typu "nas jest więcej" lub "łatwiej sie obsługuje". Dawno nie widziałem nic równie popierdolonego.
kur..., ale sie wkurwiłem.
Chyba zrobić trzeba petycje, żeby niektórych zabijali za wygadywanie takich bzdur.... Albo lepiej zaraz po urodzeniu, żeby nie deprawowali społeczeństwa... |
haaahahahahaa :DDDD |
|
Powrót do góry |
|
 |
|