Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

Petycja w sprawie Tlen.pl
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qbu$
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 04 Paź 2003 1:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak wygląda sprawa na innych forach. Uważam, że tutaj akurat nie było przegięcia.
A tak dla jasności, to przyznaję się, petycji nie podpisałem :).
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Adv Bot

PostWysłany: 12 Mar 2025 5:47    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

TechnoVolt oferuje kompleksowo instalacje elektryczne budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy kompletne instalacje: elektryczne mieszkań, systemów monitoringu i alarmowych, rozdzielni elektrycznych, automatyki budynkowej, oświetleniowe i energooszczędne (LED).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
kfiadeg Płeć: mężczyzna
VIP
VIP

PostWysłany: 04 Paź 2003 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to nam qbu$ dla jasności jeszcze podaj powód takiej decyzji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Test Płeć: mężczyzna
Moderator
Moderator

PostWysłany: 05 Paź 2003 2:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wlasnie, chwile mnie nie bylo, ale rowniez jestem (dla jasnosci oczywiscie Wink ) ciekawy, czemu nie podpisales ? Masz jakies alternatywne powody, dla ktorych sie wypowiadasz przeciw, jednoczesnie nie podpisujac tej petycji ?
qbu$
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 05 Paź 2003 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślałem, że będzie już EOT.
Dobra, tłumaczę się (znaczy jestem winny ;) ). Informując, że nie podpisałem petycji, chciałem dać do zrozumienia, iż nie jestem "nachalnym jabberowcem", czy jak to chcecie nazwać. Zdenerwowało mnie wielokrotne powtarzanie o nachalności użytowników jabbera.

Dlaczego nie podpisałem petycji? Powinna się ona pojawić w czasie kiedy O2 powstawał. Decyzję o zamknięciu protokołu twórcy podjęli świadomie. Wątpię czy protokół został ulepszony. Został tak zmieniony aby uniemożliwić korzystanie z O2 inaczej niż przez orginalnego klienta (co jak widać im się nie udało :D). Teraz, aby dostosować O2 do jabbera, firma musiała by ponieść koszty zmodyfkowania klienta, równoczesną obsługę obu protokołów (przecież nie wszyscy natycmiast zainstalują nową wersję), czas i koszty testowania. Dlaczego firma komercyjna miałaby to robić? Jeżeli z użytkownikami O2 możnaby kontaktować się za pomocą innego programu klienckiego, oznaczało by to potencjalną utratę użytkowników, z której firma żyje. Nie znajduję argumentów na zwiększenie liczby użytkowników O2 poprzez zastosowanie protokołu jabber. Nie mam nic przeciwko tej akcji. Ideały piękna sprawa. Jednak w świetle powyższych argumentów trudno mi poprzeć tę akcję. Na argument, cóż szkodzi podpisać się pod petycją, oświadczam, że składając podpis niejako utożsamiam się z akcją i angażuję się w nią, śledzę jak się sprawa rozwija, itd. A na to po prostu szkoda mi czasu i nerwów.

(kurde, tylo co w tym wątku się naprodukowałem, to chyba więcej niż w wszystkich pozostałych postach ;) )
Moderator
Moderator

PostWysłany: 06 Paź 2003 0:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez obrazy, ale sadzac po ilosci Twoich postow, moznaby wyciagnac wniosek, ze rownie czesto czytujesz i sledzisz co sie tu na forum dzieje. Bedzie to zapewne zbyt daleko idacy wniosek, lecz napisalem tak dlatego, ze Twoje wczesniejsze protesty sa jakby bez pokrycia (dotyczace nachalnosci jabberowcow). Tak sie akurat sklada, ze temat przewinal sie juz jakis czas temu, gdzie owa nachalnosc rowniez dala sie we znaki niektorym uzytkownikom. Zeby juz nie przeciagac struny, na koniec chcialem tylko powiedziec, ze nie mam i nigdy nie mialem nic przeciwko jabberowi, idei uwolnienia sieci IM, czy tez tej nieszczesnej petycji, ktora na dowod tego podpisalem (tak kfiadeg, to nie dlatego, ze przeczytalem Twoj post z pogrozkami Wink ). Po prostu uwazam, ze na pewno nic z tego nie bedzie, jak podpisze to kilkanascie zagorzalych fanatykow... Jednak rowniez w Twoim poscie dalo sie zauwazyc przeslanie, ze jest Ci to tak naprawde obojetne i chcialbys aby dali Ci spokoj... Ja tez tego chce, a spokoju nie ma, wlasnie przez tych nachalnych fanatykow, do ktorych nie przemawia jasno dane do zrozumienia owo przeslanie.
marian
Weteran
Weteran

PostWysłany: 06 Paź 2003 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

qbu$ napisał:
Teraz, aby dostosować O2 do jabbera, firma musiała by ponieść koszty zmodyfkowania klienta, równoczesną obsługę obu protokołów (przecież nie wszyscy natycmiast zainstalują nową wersję), czas i koszty testowania.

Heh, zmiany w kliencie nie wchodzą w grę bo zwyczajnie nie są potrzebne - skąd wy czerpiecie te dezinformacje? Nie będę jednak tłumaczył ponownie dlaczego bo znów mnie posądzą o nachalność.

Apropo bycia nachalnym i jakiś atakaków jabberowców na to forum, to chciałbym tylko zauważyć, że jedynie podrzuciłem na to forum informację o petycji i nie ukrywam, liczyłem na poparacie z waszej strony. Nie od dziś JabberPL deklaruje przyjaźń i poparcie dla Mirandy, a na swoich stronach publikuje informacje i linki do tego komunikatora. Widzę jednak, że nastroje tutaj są cokolwiek inne. Ewentualne powstałe dyskusje, to tylko próba sprostowania waszych wypowiedzi, którym często brakuje wiele z rzetelności i obiektywności.
Przez fakt, że kiedyś razem z OnO tworzyliśmy polską wersję komunikatora Jabbera JAJC sądziłem, że to forum nie ma uprzedzenia na tym punkcie.

Od tej pory jak ktoś chce się dowiedzieć lub powiedzieć coś o jabberze, to niech sobie doczyta w internecie. Przypominam również, że poprzednim razem zostałem tutaj zaproszony aby odpowiedzieć na kilka waszych pytań.

Pozdrawiam
EOT
Powrót do góry
DJ Lotos Płeć: mężczyzna
Root Admin
Root Admin

PostWysłany: 06 Paź 2003 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam kolejny raz w tym topic-u,

marian zanim zamkne ten topic bo chyba juz dawno czas na to Wink powiem tyle, z mojej strony nie uwazam zapostowania o petycji za jakis przejaw nachalności.

Tym samym nie powinienes sie sugerowac wypowiedziami kilku osób i na ich podstawie wysnuwać jakie globalnie panuja nastroje na tym forum. Analogicznie podobny tok rozumowania tyczy sie rowniez opinii co do innych for gdzie trafil link do tej petycji.

Petycja powstala i jest dobrowolna forma wyrażenia swojej opinii.
Jesli kogos to nie interesuje, nie musi nawet wchodzic i czytac tego topic-u. Jednak jesli stwierdzi, ze jest ona wystosowana w slusznej lub nie sprawie to moze to zaopiniowac w tym wlasnie topic-u, jednak trzymajac sie argumentow, ktore dotycza wlasnie tej petycji a nie osob, ktore ja wystosowaly.

Takze z mojej strony jestem przeciwny wywolywaniu negatywnych nastrojów i relacji miedzy użytkownikami sieci roznego standardu bo nie ma w tym celu. Pretensje, uwagi i opinie winny byc kierowane do tych co te sieci tworza, hostuja, rozbudowuja lub ograniczaja. Nie mozna miec pretensji o cos do usera, ktory tylko korzysta z danego produktu bo to nie on go tworzyl i wobec tego nie ma bezposredniego wpływu na jego modyfikacje.

Jedyną forma roszczenia sobie dopasowania uzywanego produktu do wlsnych potrzeb i wygody jest z jego strony stosowanie co najwyżej wlasnie takich petycji itp. czego skutkiem ubocznym sa reakcje innych userow, ktorzy to wlasnie głownie je czytaja a nie tak jakby sie tego oczekiwalo docelowi adresaci tj. producent, provider.

Sądzę, że jasno sie wyrazilem, czego, miejmy nadzieje, efektem bedzie utrzymywanie przyjaznych stosunkow i byc moze w niedalekiej przyszlosci, owocnej wspolpracy Wink

Pozdrawiam

Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora
Powrót do góry
marian
Weteran
Weteran

PostWysłany: 06 Paź 2003 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DJ Lotos napisał:

Sądzę, że jasno sie wyrazilem, czego, miejmy nadzieje, efektem bedzie utrzymywanie przyjaznych stosunkow i byc moze w niedalekiej przyszlosci, owocnej wspolpracy Wink

Cieszę się i równiez mam taką nadzieję. Jestem już troszkę zmęczony legendami o najazdach jabberowców i czytaniem bredni. Gdyby ktoś miał jakieś rzeczowe pytania, to wszyscy znacie mojego JIDka, wystarczy poruszać za odpowiednią wtyczkę w Mirandzie.

Pozdrawiam
Powrót do góry
VIP
VIP

PostWysłany: 06 Paź 2003 13:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no, to sie wszyscyśmy pogodzili..... (po godzilli?)

słuchaj, last question:
jak bedzie wyglądał twój atak na TT? chodzi mi o wszystkie te rzeczy typu: na jaką liczbe głosów czekasz, jak zorganizujesz wysłanie petycji i co jeśli się nie odezwą, ew. odmówią?
o wszystkie te rzeczy oraz wiele innych - pyta kfiadeg ;)
Powrót do góry
marian
Weteran
Weteran

PostWysłany: 06 Paź 2003 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kfiadeg napisał:
no, to sie wszyscyśmy pogodzili..... (po godzilli?)

słuchaj, last question:
jak bedzie wyglądał twój atak na TT? chodzi mi o wszystkie te rzeczy typu: na jaką liczbe głosów czekasz, jak zorganizujesz wysłanie petycji i co jeśli się nie odezwą, ew. odmówią?
o wszystkie te rzeczy oraz wiele innych - pyta kfiadeg Wink

LOL

Już odpowiedzli i my odpowiedzieliśmy, ale to oczywiście jeszcze nie koniec. Cały czas można się podpisywać, jeśli komuś zależy oczywiście.

Poczytaj na JabberPL
Powrót do góry
Moderator
Moderator

PostWysłany: 06 Paź 2003 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzicie jak sie milo zrobilo... W takiej atmosferze, to moglbym nawet 2x podpisac ta petycje Wink
moon Płeć: mężczyzna
VIP
VIP

PostWysłany: 06 Paź 2003 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marian napisał:
Już odpowiedzli i my odpowiedzieliśmy, ale to oczywiście jeszcze nie koniec. Cały czas można się podpisywać, jeśli komuś zależy oczywiście.

Po krotce "Szanowni uzytkownicy, mamy Was w d**ie" Laughing
Chyba nie jestem zaskoczony ta odpowiedzia... Evil or Very Mad

Wazna wlasna kasa - w koncu lepiej jest zrobic "zamkniety" system z jednym klientem niz otwarty z wieloma konkuretami. Szczegolnie ze tej jedyny sluszny ma reklamy itp. a inne nie Very Happy

Przeczytaj http://rtfm.bsdzine.org zanim zadasz pytanie!

Ostatnio zmieniony przez moon dnia 06 Paź 2003 14:08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
VIP
VIP

PostWysłany: 06 Paź 2003 14:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no bardzo ładnie wszystko wygląda - oby tak dalej...
Ale "państwo" powinieneś wklepać z dużej litery.... (znowu Jan Miodek...)

aż ustawie w statusie link do petycji (dzisiaj po 22:15)...
a nuż sie uda!

btw oni są nieźli - tu brzenczom nad jakimiś fuzjami z innymi sieciami, a z drugiej strony boją się wpk, - znaczy sie uznają swój komunikator za gorszy, tak?
ale i tak nic nie pobije GG (gigantyczny gniot)..... dobra niefaszne
Powrót do góry
qbu$
Stukacz
Stukacz

Status stażu

PostWysłany: 07 Paź 2003 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kfiadeg napisał:
btw oni są nieźli - tu brzenczom nad jakimiś fuzjami z innymi sieciami, a z drugiej strony boją się wpk, - znaczy sie uznają swój komunikator za gorszy, tak?

I słusznie się boją WPK :D, bo to naprawdę dobry klient jest. A swoją drogą ciekaw jestem jak wygląda sprawa legalności używania GG w kliencie O2. Na stronie GG napisane jest, że można używać tylko ich komunikatora. Jestem więcej niż pewien, że gdyby nie możliwość komunikowanie z użytkownikami GG, O2 już dawno by nie było. Podobnie z popularnością M wśród polskich userów. Ale z tego akurat mogę się tylko cieszyć :)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: