Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ygrek  Redaktor

Dołączył: 29 Sie 2004 Posty: 662 Skąd: Warszawa Wiek: 43 lat(a)
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 11 Mar 2025 13:18 Temat postu: Reklama |
|
|

TechnoVolt oferuje profesjonalnie wykonane rozdzielnie elektryczne i tablice sterujące.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy rozdzielnie elektryczne główne i sterujące oświetleniem oraz automatyką budynków. Oferujemy sprzęt znanych producentów (m. in. Legrand, Eaton, Hager, Siemens, F&F, Relpol, Zamel, ETI).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Shadow-XIII  Hiper-Paplacz

|
Wysłany: 19 Sie 2007 19:30 Temat postu: |
|
|
ja używam wbudowanych na stronie np. na www.netvibes.com możesz sobie zrobić stronkę startową swoich marzeń z wbudowanymi feedami |
|
Powrót do góry |
|
 |
andy  Weteran

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ygrek  Redaktor

|
Wysłany: 19 Sie 2007 21:33 Temat postu: |
|
|
A może skoro mamy już tu tyle rss'owców spotkałsię ktoś z witryna oferującą rss'owanie zwykłych stron www.
Np. kiedy coś na stronie się zmienia jest tworzony rss, czy coś podobnego, teraz używam wtyczki "page update checker" ale po 1 obciąża ona mój pc bardziej niż by to robił kanał rss po 2 nie za dobrze się spisuje. _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
damikl  Stukacz

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 20 Sie 2007 14:42 Temat postu: |
|
|
sprawdź kto jest tam moderatorem .. ja czekam na nowy silnik na startowym nad którym teraz pracują (podobno) |
|
Powrót do góry |
|
 |
cichybob  Gaduła

|
|
Powrót do góry |
|
 |
quidam Gaduła

Punktów karnych: 30
|
Wysłany: 21 Sie 2007 12:39 Temat postu: |
|
|
powiedziec, ze testowalem wszystko to by byla przesada, ale najdalej pol roku temu obmacalem ze 20-30 programow do rssow.
i niestety, idealu nie znalazlem. zawsze czegos brakowalo. czy to skutecznej flitracji, bookmarkowania/flagowania, 'inteligentnych' folderow, porzadnej wyszukiwarki, zgrabnego i funkcjonalnego interfejsu czy po prostu zadowalajacej szybkosci dzialania... nie chce mi sie rozpisywac na ten temat...
nikt do tej pory nie wymienil - rssbandit, a mi najbardziej sie spodobal. choc i tak to jeszcze nie jest to. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pikpok  Pierdoła

|
Wysłany: 22 Sie 2007 1:19 Temat postu: |
|
|
Używałem rssbandit tuż przed odkryciem FeedReadera. Jak dla mnie funkcjonalności podobne, a porzuciłem go na rzecz dalej rozwijanego projektu. Jakoś szczególnych plusów które by wpływały na korzyśc RSSBandit nie znalazłem |
|
Powrót do góry |
|
 |
kumien  Gaduła

Dołączył: 23 Wrz 2005 Posty: 91 Skąd: Wrocław Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 23 Sie 2007 8:26 Temat postu: |
|
|
Ja używam Thunderbirda jako czytnik RSS. Sprawdza się w 100% ( przynajmniej u mnie ).
Można pobierać tylko info jak w Operze lub całe strony. Poza tym zawsze jak sprawdzam pocztę to czytam sobie najnowsze news'y z IDG i innych ciekawych stron  _________________ Miranda IM power is nothing without control |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ygrek  Redaktor

|
Wysłany: 23 Sie 2007 9:04 Temat postu: |
|
|
U mnie niestety Thunderbird jak i Firefox pobierają po kilka razy te same wiadomości. Nie zdarza Ci się coś takiego? _________________ "Rewolucja, wojny, kataklizmy - cóż znaczy ta pianka w porównaniu z fundamentalną grozą istnienia" |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 23 Sie 2007 15:50 Temat postu: |
|
|
z netvibes (strasznie spowalnia) przerzuciłem się na GoogleReadera, bardzo szybki i sprawnie działa (jak narazie) i ładne statystyki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kumien  Gaduła

Dołączył: 23 Wrz 2005 Posty: 91 Skąd: Wrocław Wiek: 38 lat(a)
|
Wysłany: 24 Sie 2007 17:27 Temat postu: |
|
|
@Ygrek
Miałem takie problemy z RSS miranda-im.pl, ale nie wiem czym to było spowodowane. RSS z Interi, IDG i kilku innych wczytuje normalnie. Może naprawili to w wersji 2.x bo taki problem pojawił mi się w wersji 1.5.x _________________ Miranda IM power is nothing without control |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ygrek  Redaktor

|
|
Powrót do góry |
|
 |
mzakras  Pierdoła

Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 454 Skąd: Wrocław Wiek: 42 lat(a)
|
Wysłany: 26 Sie 2007 0:09 Temat postu: |
|
|
Hmm, mam net z powrotem Od początku mojego kontaktu z RSS używałem Sage do czytania RSS, ale w pewnym momencie potrzebowałem, czegoś co automatycznie będzie pobierał i informował mnie o tym, że pojawił się nowy artykuł, nowa rzecz, czy jakkolwiek, więc pokusiłem się o wtyczkę do mirandy. I w sumie robi to co potrzeba jestem z niej nader zadowolony,a le jak dla mnie ma jedną wadę (aczkolwiek, może to kwestia mojej konfiguracji mirandy), strasznie się wiesza. Właściwie nie pamiętam, żeby crash mirandy ostatnio spowodowała inna wtyczka niż RSS. Ale cóż, ja tylko podziękować chciałem z temat, potestuje teraz propozycje ze strony , aczkolwiek Sage prawdopodobnie będzie i tak zawsze doinstalowany jako rozszerzenie, bo dla mnie jest po prostu wygodny. _________________ "Gdy przyjdzie ta, co kosę ma i oczy jak latarnie,
dam wódki gram i - ech madame - niech pani mnie przygarnie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|