Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Sentinel  Stukacz

|
Wysłany: 06 Lut 2005 16:16 Temat postu: |
|
|
od przeszło tygodnia obserwuję u siebie całkowity brak odświeżania stanu kontaktów na liście: łączę się, na liście pojawiają się kontakty z właściwym stanem, niestety nie ulega on już później zmianom - kontakty, które się rozłączą lub zmienią stan na 'away' widnieją wciąż jako 'online', natomiast kontakty przechodzące ze stanu 'offline' w jakikolwiek dostępny nie pojawiają się w ogóle na liście (czyt.: pozostają niedostępne). orientuje się ktoś z czym jest to związane? wiem o podobnych problemach ze starszymi wtyczkami, sęk w tym iż ja doświadczam ich z najnowszymi wersjami (0.0.2.6 - 0.0.2.7; podobnie z wersjami mirandy - na rc1 to samo). problem jest dość uciążliwy - dopóki się nie rozłączę i nie połączę ponownie, nie mam pojęcia kto jest dostępny a kto nie.
| Cytat: |
Report generated on: 09:16:14 of 29/12/2004
Operating System: Microsoft Windows XP [Service Pack 1]
Installed RAM: 256 MBytes
Miranda IM version: 0.3.4 alpha
Build time: 15:32:00 of 10/09/2004
Nightly: Yes
Active Plugins:
gg.dll, ver: 0.0.2.7
gghis.dll, ver: 0.0.3.1
historypp.dll, ver: 1.4.0.0
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.4
multiwindow.dll, ver: 0.5.0.9
startupstatus.dll, ver: 0.0.1.3
systemstatus.dll, ver: 0.2.0.0
tabsrmm.dll, ver: 0.0.9.3
tlen.dll, ver: 1.0.5.6
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.3.1.2 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 19 Kwi 2026 13:57 Temat postu: Reklama |
|
|

W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 40 lat(a)
|
|
|
Protkół GG obsługuje komunikację po protokole GG i kontakty które są do niego przystosowane. Miranda jest tak skonstruowana a nie inaczej.
Poza tym po co przymuszać kogoś do konieczności posiadania takich opcji skoro możesz je sobie opcjonalnie wybrać stosując Phantom Protocol aka mPhantomUser protocol. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sentinel  Stukacz

|
|
|
| zastosowałem się do nowych wskazówek, ale niestety - problem wciąż aktualny. upewniłem się przed chwilą: 2:25, dwadzieścia osób online, rozłaczam, łączę... oczywiście wszyscy już dawno offline/away. czy ktoś z dłuższą listą kontaktów mógły to potwierdzić? może warto nowy topic założyć...? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
|
|
Miranda czasami wysypuje się przy starcie, wydaje się to być problem z ustawieniem opisu, bo zależnie od tego czy zatwierdzę go odrazu czy dopiero po chwili czasami się sypie, a czasami nie. Bład wydaje się być we wtyczce GG bo widać teraz że ewidentnie po pobraniu listy kontaktów mirka leci w kosmos. Wszystkie inne protokoły (jab, tlen, icq) łączą się i pobierają swoje listy i wszystko działa, ale w momencie pojawienia się listy GG odrazu dostaje okienko że program musiał zostać zamknięty. Crash report robiony na wersji Debug niewiele mówi :
| Crash Report napisał: |
Miranda crashed on Thursday, 13 Jan 2005 at 21:26:34.
===============================================================
C:abcMirandamiranda32.exe caused an Access Violation.
Location 77c2a07e in module C:WINDOWSsystem32msvcrt.dll.
Writing to location 000000ff.
Registers:
-------------------------------------------------------------------------------
eax=000000ff ebx=00a75368 ecx=0000000c edx=77c51b18 esi=00b01c00 edi=00000000
eip=77c2a07e esp=09ccff44 ebp=09ccff70 iopl=0 nv up ei pl nz na po nc
cs=001b ss=0023 ds=0023 es=0023 fs=003b gs=0000 efl=00010206
Address Module Comp Symbol
---------- ---------------------------------------------------- ------ ------------------
77C2A07E C:WINDOWSsystem32msvcrt.dll unkn _c_exit
77C2A331 C:WINDOWSsystem32msvcrt.dll unkn _endthreadex
77C2A3B6 C:WINDOWSsystem32msvcrt.dll unkn _endthreadex
7C80B50B C:WINDOWSsystem32kernel32.dll unkn GetModuleFileNameA |
W razie czego mogę podzielić się profilem. DBTool nic nie daje oczywiście, nawet po wyrzuceniu całej historii. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Qbik  Pierdoła

|
|
|
Apropos konferencji jest mozliwosc zablokowania niektorych tylko kontaktow lub automatycznie blokowac od nich zaproszenie??? ale nie od wszystkich i czy mozna jakos ustawic zeby te tymczasowe kontakty wrzucac do folderu z kanalami (konferencjami)??? _________________ Opera, Miranda i jakis tam podpis |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krakers Niemowa

|
|
|
Hmm, czy i u was występuje problem z wysyłaniem/odbieraniem plików z mirandą 0.4 (14.01.2005 i kilka wcześniejszych). Jak przełączę się na werjśe 0.3.xxxx wszystko działa.
O dziwo czasami udaje się przesłać ale zazwyczaj nie... (0.4) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yco  Niemowa

|
|
|
-- u mnie przesyłanie plików działa tylko dla MSNa, ale pewnie dlatego, że jestem za NATem i jeszcze nie zrobilem przekierowania portów dla GG.
-- events->ignore nie działa? hmmm... nie testowalem dla konferencji, ale pamietam ze gadaly ze mna zablokowane przeze mnie kontakty na konferencji zalozonej przez kumpla, gdy jeszcze udzywalem oryginalnego klienta GG
-- ja mam inny problem, !!bardzo!! często pojawia mi się informacja, ze wiadomość nie moze zostać dostarczona, czy coś takiego, tak jakby klient nie dostawal potwierdzenia (ale przeciez w GG tego nie ma) wiec o co chodzi? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
|
|
| jakubd napisał: |
| Po części problem znany, ale nie wiem kiedy zostanie rozwiązany - winna jest najpewniej wtyczka mStatus (i jej połaczenie z clist_mw) - jej wywalenie pomaga. Nie jest to rozwiązanie, ale cóż zrobić. Ja cierpię, ale obywam się bez. |
Ale zasadniczo jak przełączę wtyczkę GG na offline przed ustaieniem opisu (czyli najwyraźniej przed pobraniem listy kontaków) i dopiero ponownie połącze protokół z ustawieniem opisu to wszystko wydaje się działać bez problemowo. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomekQ  Pierdoła

|
|
|
| karaguy napisał: |
| jakubd napisał: |
| Po części problem znany, ale nie wiem kiedy zostanie rozwiązany - winna jest najpewniej wtyczka mStatus (i jej połaczenie z clist_mw) - jej wywalenie pomaga. Nie jest to rozwiązanie, ale cóż zrobić. Ja cierpię, ale obywam się bez. |
Ale zasadniczo jak przełączę wtyczkę GG na offline przed ustaieniem opisu (czyli najwyraźniej przed pobraniem listy kontaków) i dopiero ponownie połącze protokół z ustawieniem opisu to wszystko wydaje się działać bez problemowo. |
startup status tez powinien pomoc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
|
|
Nie mam zamiaru używać czegoś co jest obejściem problemu w tak niefajny sposób. Po to zostawiam globalnie online/away/na żeby z tym stanem się łączyła po restartcie. _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomekQ  Pierdoła

|
|
|
| karaguy napisał: |
| Nie mam zamiaru używać czegoś co jest obejściem problemu w tak niefajny sposób. Po to zostawiam globalnie online/away/na żeby z tym stanem się łączyła po restartcie. |
mozesz ustawic, zeby wszyskie protokoly oprocz gg laczyly sie z ostatnim ustawionym stanem, a gg zmieniac recznie. Ewentualnie mozesz poeksperymentowac z opoznieniem przy opcji "zmien status po starcie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kocureq Stukacz

|
|
|
| Rozmowy konferencyjne dzialaja, przydalaby sie mozliwosc ich inicjowania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

|
|
|
Wersja debug? _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Klekot  Pierdoła

|
|
|
| ja nie potwierdzam, u mnie wszystko dziala... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sentinel  Stukacz

|
|
|
| Klekot możesz podać wersję mirandy, pluga gg oraz host, poprzez który łaczysz się z siecią gg? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|