Ta strona wykorzystuje technologię cookies, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.
Oficjalny Polski Portal Komunikatora Miranda
Strona główna   O Mirandzie   FAQ   Download   English   TeamPL   Profil   Zaloguj   Rejestracja  
Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Wyszukaj interesujące Cię dyskusje Szybkie szukanie:     
 REGULAMIN    O nas...   * Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   * Użytkownicy   * Grupy   * phpBB forum FAQ

phpBB

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Simplex
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 02 Mar 2003 17:08    Temat postu: Re: Witamy na forum Mirandy IM Odpowiedz z cytatem

OnO napisał:
Simplex napisał:

OnO napisał:

7. Wtyczki Tlen i Jabber/WPKontakt: http://www.au.ac.th/~keh/miranda/

Adres zmienil sie na http://jabber.au.edu/miranda/ ale jest przekierowanie Smile

Dzięki - poprawiłem. Co do GG... mam umieścic jakiegoś ZIP-a albo co ?

P.S. Przez ostatnie 3 tyg katowałem moje uszy nową płytą Crimson-ów "The Power To Believe"... no i tą przed ostatnią. Słyszałeś?

Przedostatnia mam, ale ostatniej jeszcze nie slyszalem!! (wstyd Wink ). Dostales te plyte w dniu premiery w Japonii? Wink
Dosc duzo o najnowszej plycie jest na www.kingcrimson.fan.pl
BTW. Niewielu ludzi w polsce slucha King Crimson (a wrecz wie co to jest) - czyzbys nalezal do tej mniejszosci? Wink
Zagadka a propos king crimson - co przedstawia moj avatar? Smile

PS2. Na mojej stronie http://www.king.crimson.prv.pl dziala forum z nethit.pl. Jest kompletnie badziewne Sad A teraz pytanie zadane przez lamera nie umiejacego PHP - jak zrobic takie zajefajne forum na PHPbb albo InvisionBoard? Razz
Adv Bot

PostWysłany: 12 Mar 2025 5:52    Temat postu: Reklama Odpowiedz z cytatem

Oferta TechnoVolt to systemy monitoringu video - telewizji przemysłowej (CCTV) profesjonalnie i w dobrych cenach.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży teletechnicznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy systemy monitoringu video z zastosowaniem: rejestratorów DVR/NVR/IP (hybrydowych) obsługujących wiele standardów (PAL, AHD, TVI, CVI, FullHD, 1080p, 720p, IP) oraz kamer CCTV wysokiej rozdzielczości (kuliste, z oświetlaczem IR, kopułowe, z wysięgnikiem, antywandal, hermetyczne, zoom/PTZ) znanych producentów (BCS, Dahua, Bosh, Gemini, APTI, Hybro, AV-Tech).
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl

*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju

Zredukuj opłaty za prąd :: Płać mniej za prąd

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mina86 Płeć: mężczyzna
Weteran
Weteran

PostWysłany: 02 Mar 2003 18:19    Temat postu: Re: Witamy na forum Mirandy IM Odpowiedz z cytatem

Simplex napisał:
A teraz pytanie zadane przez lamera nie umiejacego PHP - jak zrobic takie zajefajne forum na PHPbb albo InvisionBoard? Razz

Sciagasz i instalujesz Smile Zasna w tym filozofia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Simplex
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 02 Mar 2003 18:35    Temat postu: Re: Witamy na forum Mirandy IM Odpowiedz z cytatem

mina86 napisał:
Simplex napisał:
A teraz pytanie zadane przez lamera nie umiejacego PHP - jak zrobic takie zajefajne forum na PHPbb albo InvisionBoard? Razz

Genialna odpowiedz. No to teraz juz wszystko wiem - lece sciagac i instalowac. Confused
Nabijasz sobie ilosc postow takimi odpowiedziami?
Napisalem ze nie umiem php i w ogole nie jestem w temacie. Nie wiem nawet GDZIE to zainstalowac wiec naprawde daruj sobie takie odpowiedzi typu "sciagasz i instalujesz" bo rece opadaja.
Weteran
Weteran

PostWysłany: 02 Mar 2003 19:14    Temat postu: Re: Witamy na forum Mirandy IM Odpowiedz z cytatem

Simplex napisał:
mina86 napisał:

Genialna odpowiedz. No to teraz juz wszystko wiem - lece sciagac i instalowac. Confused
Nabijasz sobie ilosc postow takimi odpowiedziami?

Bynajmniej, w gruncie rzeczy mi to rybka czy mam 10, 100, czy 100 tys postow.
Simplex napisał:
Napisalem ze nie umiem php i w ogole nie jestem w temacie. Nie wiem nawet GDZIE to zainstalowac wiec naprawde daruj sobie takie odpowiedzi typu "sciagasz i instalujesz" bo rece opadaja.

http://www.phpbb.com --z tamdad sciagasz
rozpakowywujesz na serwer (oczywiscie musi miec PHP)
otwierasz w przegladarce i konfigurujesz..
TO naprawde jest zadna filozofia
Powrót do góry
Simplex
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 02 Mar 2003 19:54    Temat postu: Re: Witamy na forum Mirandy IM Odpowiedz z cytatem

mina86 napisał:
http://www.phpbb.com --z tamdad sciagasz
rozpakowywujesz na serwer (oczywiscie musi miec PHP)
otwierasz w przegladarce i konfigurujesz..
TO naprawde jest zadna filozofia

Ok, ale w moim przypadku jest tak, ze admin goscinnie uzycza mi troche miejsca na stronke na swoim serwerze (zakladam, ze ten serwer obsluguje PHP), wiec co mam w takim wypadku zrobic?
Weteran
Weteran

PostWysłany: 02 Mar 2003 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to rpzede wszystkim wyciagnij od admina nastepujace informacje:
1. czy serwer obsluguje PHP (jezeli odpowiedz brzmi nie to juz phpBB miec nie bedziesz),
2. czy na serwerze jest jedna z baz danych:
MySQL 3.x,
MySQL 4.x,
PostgreSQL,
MSSQL i jesli tak to ktora
(jesli odpowiedz brzmi nie to mozesz sie pozegnac z phpBB),
4. czy uzycyz ci troche miejsa w tejze bazie danych (jesli nie to papa phpBB),
5. jaki jest host, user, pass i dbname do tejze bazy danych (trzy ostatnei mozliwe, ze sam bedziesz mogl ustalic, choc mozlwie ze user i dbname bedzie takie same i mozeliwe ze bedzie takie same jak nazwa twojego konta na serwerze).

Jezeli juz bedziesz mial wszystkie te informacje to:
1. sciagasz sobie z http://www.phpbb.com najnowsze phpBB (2.0.4 chyba, ale nie jestem pewny),
2. rozpakowywujesz zawartosc gdzies na to Twoje konta, np. do katalogu phpBB,
3. odpalasz przegladarke WWW,
4. wpisujesz adres do tegoz rozpakowanego pliku phpBB,
5. w odpowiednie pola wpisujesz dane uzyskane jako odpowiedz na pytanie 3 i 4, reszte wypelniasz wedlug intuicji Razz
6. cieszysz sie dzialajacym phpBB.

PS. Apel do modelatorow: moze by tak przeniesc te kilka postow do jakiegos topicu innego Smile
Powrót do góry
Simplex
Niemowa

Status stażu

PostWysłany: 02 Mar 2003 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mina86 napisał:
to przede wszystkim wyciagnij od admina nastepujace informacje:
1. czy serwer obsluguje PHP (jezeli odpowiedz brzmi nie to juz phpBB miec nie bedziesz),

Naprawde Wielkie Dzieki za te wszystkie informacje - spisze to sobie i porozumiem sie z adminem, moze cos z tego bedzie.

mina86 napisał:

PS. Apel do modelatorow: moze by tak przeniesc te kilka postow do jakiegos topicu innego Smile

"Zgadzam sie z przedmówcą - przejdźmy od słów do czynów" Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.miranda-im.pl Strona Główna -> Technika, soft, sprzęt Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: