Top Info
najistotniejsze informacje z tematu |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Axon Gaduła

|
Wysłany: 01 Wrz 2003 14:44 Temat postu: |
|
|
Hmm to ja jeszcze mam taka propozycje odnosnie wirusow Proponuje zagladnac tutaj i przylaczyc sie do bardzo ciekawej i jakze szczytnej inicjatywy
Obiecuje ze teraz juz w tym linku nie ma nic wysypujacego przegladarki
Test napisał: |
Jesli ktos buszujac po internecie nie uzywa zadnego oprogramowania antywirusowego, to sam na siebie swiadomie wydaje wyrok, bez wzgledu na uzywana przegladarke. |
No nie wiem czy wyrok. Ja nie uzywam zadnego antywira, ale przy okazji nie uzywam zadnego programu microsoftu (oprocz samego windowsa) do netu i jakos juz ponad 2 lata nie mialem zadnego wirusa. Komputer sprawdzam profilaktycznie raz na miesiac mks online zeby sie upewnic czy dalej wszystko wporzo, no i czasem przelece spybotem. Niestety najbardziej dziurawe jest oprogramowanie Microsoftu i nie da sie tego ukryc. Do The Bata tez byla akcja szukania dziur i jakos nic z tego nie wyszlo, za to na outlooka odchodzi masowa produkcja przeciez. Tak samo do Opery czy Mozilli - jakos nie slychac specjalnie o mega krytycznych updatach ktore nagle pozwalaja na calkowite przejecie kontroli nad czyims kompem, uruchamiania mu dowolnych programow, formatowania dyskow itp. _________________ Wszyscy myślą tylko o sobie, tylko ja myślę o mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adv Bot

|
Wysłany: 12 Mar 2025 5:43 Temat postu: Reklama |
|
|

W TechnoVolt znajdziesz energooszczędne oświetlenie hal i pomieszczeń magazynowo-produkcyjnych w profesjonalnym wykonaniu.
Wieloletnie doświadczenie i atrakcyjne ceny gwarantują u nas najlepszą ofertę na rynku w branży elektrycznej.
Stosujemy najnowocześniejsze technologie i wysokiej jakości produkty.
Dla inwestycji naszych klientów dostarczamy i wykonujemy nowoczesne oświetlenie energooszczędne (LED) z zastosowaniem opraw: dekoracyjnych, rastrowych, hermetycznych, przemysłowych, projektorów oraz linii świetlnych.
Kontakt z nami i informacje na naszej stronie www.TechnoVolt.pl
*** NOWOŚĆ ***
Kompensacja mocy biernej - obniż swoje rachunki za prąd!
Usługa dostępna na terenie całego kraju
Zredukuj opłaty za prąd ::
Płać mniej za prąd
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Grucha  Pierdoła

Dołączył: 20 Maj 2003 Posty: 486 Skąd: Wrocław Wiek: 40 lat(a)
|
Wysłany: 01 Wrz 2003 16:08 Temat postu: |
|
|
A wiecie skąd ściągnąc więcej tych wypasionych skinów ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
karaguy  Moderator

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 2096 Skąd: Gliwice Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 01 Wrz 2003 17:07 Temat postu: |
|
|
Na skiny pewnie tez poczekamy, az sie ludzie do SDK przyzwyczaja. [: _________________ antykara, Twój przyjazny moderator... no, prawie przyjazny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 01 Wrz 2003 17:08 Temat postu: |
|
|
mina86 napisał: |
Dupa jasiu stasiu.. tak to skomentuje..
Zaraz mi powiesz, ze plik .txt mozna zarazic..
|
No coz - z tym mp3 to nie moj wymysl, powtarzam tylko, ze swego czasu byla afera z tym zwiazana, ale nie specjalnie mnie to jakos interesowalo. A plik .txt pewnie moznaby zarazic, tylko po co ? Musialby znalezc sie taki magiczny edytor, ktory chce sobie na przyklad ten text skompilowac Oczywiscie to nonsens, jednak teoretycznie wszystko jest mozliwe...
Totalnie sie z Toba nie zgodze..
Przede wszystkim IE i pozostale przegladarki roznia sie zasadniczo filozofia.. IE jest bardziej user friendly i robi wiecej rzeczy za plecami usera.
|
Co na przyklad robi za plecami ? A ze jest "user friendly" to niby ma byc wada ?
Poza tym udostepnia setki zbednych kompletnie funkcji, ktore sa tylko potencjalna dziuro..
|
Drogi kolego - zbedne kompletnie funkcje ? Dla jednego te funkcje sa zbedne, a dla innych sa wybawieniem. Nie mozesz patrzyc tylko na czubek swojego nosa...Zreszta nie sadze, bys wiedzial wiele o zbednych funkcjach IE, mozesz sobie tylko przypuszczac, ze takowe istnieja (co nie znaczy, ze tak nie jest)
Ponadto pomysl sobie.. Gdzie latweiej jest znalezc dziure? W juz skompilwoanym programie, gdzie nawet nie wiesz jakie DLL-e ten program w gruncie rzeczy uzywa, czy w przegladarce do ktorej zrodla masz dostep (mowie tu chociazby o Mozilli)? Odpowiedz jest oczywista..
|
Ktorych dll-ek uzywa IE, to nie problem - problem w tym, ze nie wiadomo do czego one tak naprawde sluza . No ale nie ma co liczyc na udostepnienie kodu windows... Poza tym masz racje, skomplikowanie IE sprzyja znajdywaniu dziur he, he...
Poza tym, po firmie, ktora sie dopuscila "niedopatrzenia", ktore pozwolilo na dzialanie W32.MSBlasta mozna sie spodziewac wszelkiego rodzaju dziur.. |
Mozna, ale to i tak nie zmieni faktu, ze wiekszosc populacji bedzie uzywala produktow tej firmy, nalezy miec tylko nadzieje, ze M$ cos z tym zrobi. Jednak jak wiesz nad tym pracuje sztab ludzi, nie wiem ilu, ale nie caly swiat, jak w Linuxie czy innych. Trudno sie wiec dziwic, ze wykryte dziury latane sa wolniej niz w przypadku innych otwartych kodow (zreszta duzo mniej rozbudowanych niz Windows). _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

Dołączył: 18 Sty 2003 Posty: 686 Skąd: Linux 2.6.x x86_64 Wiek: 39 lat(a)
|
Wysłany: 02 Wrz 2003 17:36 Temat postu: |
|
|
A plik .txt pewnie moznaby zarazic, tylko po co ? Musialby znalezc sie taki magiczny edytor, ktory chce sobie na przyklad ten text skompilowac  |
Sprawa z MP3 wyglada dokladnie tak samo.. To od programu, ktory te MP3 odczytuje wszystko zalezy..
Oczywiscie to nonsens, jednak teoretycznie wszystko jest mozliwe... |
Teoretycznei nie wszystko jest mozliwe.. Zarazenie MP3 czy TXT jest tego przykladem..
Co na przyklad robi za plecami ? A ze jest "user friendly" to niby ma byc wada ? |
Wada jest to, ze robi przejemnosc dla uzytkownika jest osiagneita kosztem bezpeiczenstwa.. Pewnie, ze bycie 'user friendly' nie jest zle, ale pomysl co by sie stalo jakby tak serwer na ktorym masz maila stweridzil, ze haslo na konto jest totalnie nie user friendly, trzeba je wpiswyac za kazdym razem i jeszcze na dodatek nitektorzy je zapominaja.. Czemu by go nie wywalic? To jest oczywiscie przyklad przesadny, ale obrazuje do czego moze doprowadzic nadmeirna user friendlosc (hehe.. ale zem odmeinil to slowo )
Drogi kolego - zbedne kompletnie funkcje ? Dla jednego te funkcje sa zbedne, a dla innych sa wybawieniem. |
Zle mnie zrozumiales
Nie mowie tutaj o funckjach z poziomu uzytkownika, tylko funkcji udostepnianych przez ActiveX i JScript i tego typu bajerki.. 90% rzeczy z tego nikt nigdy nie wykozystuje..
mozesz sobie tylko przypuszczac, ze takowe istnieja (co nie znaczy, ze tak nie jest) |
Otweiranie CD-ROM-a z poziomu skryptu ja bym nazwal funckja zbedna (a nawet IMO szkodliwa)
Mozna, ale to i tak nie zmieni faktu, ze wiekszosc populacji bedzie uzywala produktow tej firmy, |
Tak, ale teraz juz schodzimy na zupelnie inny temat
Jednak jak wiesz nad tym pracuje sztab ludzi, nie wiem ilu, ale nie caly swiat, jak w Linuxie czy innych. Trudno sie wiec dziwic, ze wykryte dziury latane sa wolniej niz w przypadku innych otwartych kodow |
Owszem jest.. Co powiesz o dziurze zalatanej w Operze w przeciagu dnia? Opera nie jest kodem otwartym i nie pracuje nad nia sztab ludzi, a jednak udalo im sie zalatac dziure w przeciagu jednego dnia..
(zreszta duzo mniej rozbudowanych niz Windows). |
WIesz.. tutaj moznaby polemizowac i to bardzo.. Chyba do wiekszosci produktow Microsoftu moge Ci wskazac open sourcowa alternatywe o wiekszej mozliwosci konfiguracji etc. _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
Myślałem, że jest wolność słowa...
i wtedy właśnie kazali mi usunąć adres strony z tej stopki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 47 lat(a)
|
Wysłany: 02 Wrz 2003 20:27 Temat postu: |
|
|
Witam,
od moderatora
powiem tyle, ludzie, zdecydujcie sie w koncu o czym chcecie rozmawiac w tym topic-u
temat o przegladarkach juz jest! w sumie nawet nie jeden
Jak juz tu mowa o WinAmp-ach to niech tak zostanie a na viry i inne albo zrobcie nowy topic (jak jeszcze nie ma oczywiscie) albo nawijajcie we wlasciwym
Bo teraz niestety nie wiadomo co z tymi postami (dygresjami) zrobic dokleic nie dokleje do topic-u o przegladarkach, a jest jeszcze inne wyjscie... erase it i niestety bedziemy zmuszeni do takiego dzialania jak takie sytuacje beda powstawac coraz czesciej (oby nie)
Pozdrawiam _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 03 Wrz 2003 0:14 Temat postu: |
|
|
A ja wlasnie mialem Ci mowic DJ - erase it, co prawda przegladarka nawiazywala jeszcze do Winampa, ale juz wirusy nie bardzo  _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

|
Wysłany: 03 Wrz 2003 18:12 Temat postu: |
|
|
Hehe...
Wlasnie tak jakos dzisiaj dziwnei spojzalem na topic i jak sobie uzmyslowilem, ze my zaczelismy o wirach gadac to mi sie smiac zachcialo  _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
Powrót do góry |
|
 |
DJ Lotos  Root Admin

Dołączył: 19 Sty 2003 Posty: 3342 Skąd: PL/state: lubuskie Wiek: 47 lat(a)
|
Wysłany: 03 Wrz 2003 19:41 Temat postu: |
|
|
No wlasnie
A jak juz o tym WinAmpie gadacie to dziwi mnie jedna rzecz, ze korzystacie z wersji 5 czy jakiejs tam ale nic o niej nie widzialem na stronie oficjalnej WinAmpa NullSoft ani na Classic ani na development
O so tu chosi to pojecia nie mam skoro tam najnowszymi wersjami są 2.91 (z ktorej aktualnie korzystam ) i WA3
Cos mi to podejrzane jest
Heya _________________ Podobno wszechświat i głupota ludzka są nieograniczone...
Co do tego drugiego nie ma wątpliwości... A. Einstein
Dlatego zawsze korzystaj z FAQ, Szukaj i Instalatora |
|
Powrót do góry |
|
 |
mina86  Weteran

|
Wysłany: 03 Wrz 2003 20:46 Temat postu: |
|
|
A ja swego czasu odkrylem, ze kozystam z wersji 2.92, ktorej nie ma na oficjalnej stronie i w ogole nie wiem skad ja ta wersje mam, bo winampa zazwyczaj scaigtam zawsze z oficjalnej... _________________ Post wygenerowany automatycznie przez system sztucznej inteligencji o kodowej nazwie mina86
|
Powrót do góry |
|
 |
Nazir  Admin

|
Wysłany: 03 Wrz 2003 21:42 Temat postu: |
|
|
no ja tez kozystam z wersji, ktora byla tylko przez moment na oficjanlen stronie
Winamp 2.95:
Kod: |
* startup with hung winamp process in background fixed (opens new instance)
* CD ripping support in media library (with OGG Vorbis encoding support)
* Preliminary AAC playback support added to in_mp3.dll
* ryan fixed shuffle again
* minibrowser ctrl+l fix
* media library: lots of bugfixes
* media library: listener count in internet tv/radio
* media library: query playback mode preferences
* media library: skinnable list/treeview selection colors
* nsv: subtitle bugfixes
* nsv: more buffering options
* nsv: shoutcast metadata support
* nsv: better invalid bitstream handling
* nsv: better display options
* nsv: new ASYN aux chunk handling.
* nsv: support for new extended TOC with frame-accurate seeking
* video: overlay fixes on 556 and other unusual modes
* video: drag&drop URL to video window now works.
* video: subtitle fixes.
* video: support for alt+enter and alt+f4 to leave fullscreen
* cdda: bugfixes
* avs: evallib | and & operator fixes
* in_vorbis fixes/updated libvorbis to post-1.0 cvs
* in_midi fixes
|
_________________ Miranda nie dla idiotow  
IRC #miranda.kom.pl - oficjalny kanał Polskiego Forum - serwer: irc.quakenet.org |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 04 Wrz 2003 1:14 Temat postu: |
|
|
DJ Lotos napisał: |
No wlasnie
A jak juz o tym WinAmpie gadacie to dziwi mnie jedna rzecz, ze korzystacie z wersji 5 czy jakiejs tam ale nic o niej nie widzialem na stronie oficjalnej WinAmpa NullSoft ani na Classic ani na development
[...]
|
Eee, tam - kto by tego szukal na oficjalnej stronie Bylo na forum Winampa DJ, ale nie zglebialem tematu (z lenistwa )
To jakis wyciek jest podobno, ale nie zawiera wirusa w kazdym razie  _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
Test  Moderator

|
Wysłany: 17 Paź 2003 3:18 Temat postu: |
|
|
Jest betka w koncu http://download.betanews.com/download/1066336873/winamp50beta_full.exe
Zmian sporo, niestety rowniez niepomyslnych...Wyglada na to, ze Winamp sie skomercjalizowal (co zreszta bylo do przewidzenia). Wersja standart jest oczywiscie bezplatna, ale juz za Pro bedzie trzeba cos zabecalowac . Na szczescie nie potrzebuje tych bajerow typu RIP CD z wersji Pro, gdyz i tak uzywam do tego innych narzedzi, nie mniej jednak jesli ktos robi Winampem cos innego niz tylko odsluch to musi sie liczyc z dodatkowymi kosztami. _________________ < Test > |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|